Flygel Steinway & Sons

2014 utökades samlingen med en flygel, Steinway & Sons. B-211.

Beskrivning

Sedan starten 1853 har Steinway alltid haft som mål att göra världens bästa flygel. Målsättningen att skapa det bästa möjliga instrumentet är det som gör Steinway till den unika flygeln den är idag. Idag använder 98% av världens konsertpianister Steinway. 97% använder flygeln i sitt dagliga arbete. 97% av konserthus världen över disponerar av minst en Steinway & Sons.

Hantverk & kvalitet 

Ideologin har alltid varit att under inga omständigheter kompromissa med kvaliteten. Detta innebär att Steinway väljer ut bara de bästa materialen och använder precis så mycket tid som krävs för bästa klang och hållbarhet. Det förklarar även varför det inte byggs mer än 1200 ex per år.

Klang och anslag

Man behöver inte vara en professionell pianist för att höra skillnaden mellan en Steinway och en flygel av annat märke. Den speciella tonen får man genom att välja förstklassiga material och att investera mycket tid vid intoneringen. Grundförutsättningen är förstås en genomtänkt flygelkonstruktion som tillåter tonen att fritt lämna instrumentet.

Så är Steinway & Sons den enda pianobyggare som ser till att den inre och ytre sargen är limmade ihop (istället för en ”box i en box”). Resonansbotten som vilar på inre sargen uppnår en sådan spänst att även den minsta vibrationen når ut till publiken som sitter på andra balkongen på sista raden i stora konsertsalen!

Anslaget på en Steinway är helt unikt. Sättet som mekaniken är byggd på och tangenterna vägda gör att man uppnår en unik precision. Det innebär inte bara att man kan spela ovanligt tyst eller starkt på flygeln, utan framför allt att de klangliga färgerna kan varieras näst intill oändlighet.